Innledning

Man_Reading_BibleHensikten med dette kurs er å forklare fra Bibelen det opprinnelig evangelium som Jesus og apostlene forkynte i det første århundre, oppsummert i Apostlenes Gjerninger kap.8;12 som «evangeliet om Guds rike og Jesu Kristi navn».

Det gamle testamente blir ofte satt til side som av mindre verdi enn Det nye testamente. Men dette var de «Hellige Skrifter» for Jesus og apostlene, og som apostelen Paulus minte Timoteus: «Hele Skriften er inspirert av Gud og nyttig til lærdom, til overbevisning, til rettledning, til opptuktelse i rettferdighet, for at Guds menneske kan være fullkomment, satt i stand til all god gjerning.» (2.Timoteus kap.3;16-17) og kan gjøre oss «vis til frelse ved troen på Kristus Jesus.» (v.15).

Vi går ut fra det at de som studerer med hjelp av dette Bibelkurs godtar hele Bibelen som Guds inspirerte ord, som derfor er sant og pålitelig. Det fiBibles_on_shelfnnes mye bevis for denne påstand, men det er ikke vår hensikt i dette kurs til å drøfte denne sak.

Det som vi leser i Det gamle testamente er den alle nødvendigste grunnvoll til det sanne evangeliet. Vi setter da stor vekt på det som Det gamle tetsamente sier, særlig om det som forekommer i 1.Mosebok, der hvor vi leser om Guds skaperverk, syndefallet, Guds løfte i Edens
hagen, Guds løfter og pakt med Abraham, m.m. Uten denne grunnvoll er det umulig å få en riktig oppfatning om «evangeliet om Guds rike og Jesus Kristi navn.» Av hensyn til dette begynner de fleste leksjoner med det som er skrevet i første og annen Mosebok.

Vi håper at alle som studerer vil få nytte av kurset. De fleste vil sikkert ha spørsmål om en del av det som de leser. Vi vil gjerne få høre fra deg hvis du har spørsmål eller ønsker videre forklaringer. Vennligst kontakt oss: bibelsannhet@gmail.com

Leksjon 1

Reklame

En kommentar om “Innledning

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s